Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star

Nieuws


Testen maar

We zijn er klaar voor. In januari 2021 start het National eHealth Living Lab met het Willem Alexander kinderziekenhuis een evaluatiestudie met de Hospital Hero app. Tijdens de evaluatie zullen kinderen en ouders die de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC bezoeken, de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app testen.

Aan de hand van deze 8-weken-durende proef kan de app worden verbeterd. Bovendien zal de test helpen bepalen hoe de app het best kan worden ingevoerd in het Willem Alexander kinderziekenhuis en andere zorginstellingen.

Daarnaast gaat er een team studenten van Science and Technology aan de Hogeschool Leiden met Hospital Hero aan de slag om de app verder uit te breiden.
Ben je benieuwd naar de eerste versie van de app? Je kunt hem nu op elk Android toestel downloaden in de Play Store.

Meer lezen Arrow icon

Hockeyende Hospital Heros

De jongens van de E2 van Alecto in Leiderdorp zijn echte helden. Het Hospital Hero logo schittert op hun nieuwe vest. Als dat niet scoren wordt!

Meer lezen Arrow icon

Feestje APP Live

Een mijlpaal met Slingers! Sneller dan verwacht, een groot applaus voor alle betrokkenen die hebben meegeholpen aan dit prachtige project. De app staat live in de playstore. Nu nog alleen voor Android telefoons. Straks verder
Ben je nieuwsgierig naar de vorderingen en het testen, houd de website in de gaten.

Meer lezen Arrow icon

Onderzoek MVP

De MVP is klaar, daar zijn wij reuze trots op! Er is hard gewerkt door het team Zooma, Naturalis, project team en zorgmedewerkers. In een relatief korte tijd is een boven verwachting prachtig product ontworpen, Hiermee kunnen we verder in het realiseren van onze missie.
Een spannende tijd staat ons te wachten. Over enkele weken gaan we de MVP te testen op de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC
Tevens bieden we een leer stage omgeving aan voor leerlingen van de Hogeschool Leiden om mee te denken bij de ontwikkeling van de app.

Meer lezen Arrow icon

In de Hoofdrol

Dokter Arno hebben we in de hoofdrol geplaatst. De dokter vraagt welke klachten je hebt en hoe het met je gaat. We hebben een kort filmpje opgenomen dat onderdeel is van de reis door het ziekenhuis en terug te zien is de MVP. Nieuwgierig geworden hoe dit eruit ziet?

Meer lezen Arrow icon

Online testdag

Op vrijdag 29 mei vond de eerste online testdag plaats van de Hospital Hero app. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar hebben op het kantoor van ontwikkelaar Zooma de concept versie van de app met succes getest.

Meer lezen Arrow icon

Off-line testdag

Het was afgelopen dinsdag een drukte van jewelste op de kinderpoli van het LUMC! Één groepje kids gingen op zoek naar verborgen dieren in het ziekenhuis die zij met een QR-code tot leven kunnen brengen. De andere ervaringsdeskundigen plakten wildedierenstickers. En aan de onderzoekers de schone taak dit alles nauwlettend te observeren en documenteren.

Meer lezen Arrow icon

De kick-off van de klantreis

Hoe beleeft een chronische ziekte kind zijn 'reis door het ziekenhuis'? Op vrijdag 24 januari 2020 kwamen ontwerpers, voormalig kinderpatiënten, kinderverpleegkundigen, kinderpsychologen en app-ontwikkelaars samen voor het Hospital Hero project. Onder leiding van Annet Bruil ( Design for Impact) bedachten zij oplossingen om bloedprikken voor kinderpatiënten en hun ouders zo aangenaam mogelijk te maken.

Meer lezen Arrow icon

Prachtige afsluiting 2019

Dit jaar sluiten we af met twee heel goede berichten voor Hospital Hero. Voor ons prachtige project hebben we via Designscapes.eu een subsidie toegewezen gekregen. Hiermee kunnen we de eerste stap zetten in de ontwikkeling van een prototype van de app die we willen laten maken.

Meer lezen Arrow icon

Eerste tests van de app

Een student van de HVA heeft een deel van de app kunnen ontwikkelen. Deze app hebben we op een school in groep 5 mogen testen. Wat was dat een inspirerende dag!
Met bruikbare tips en ideeën van de kinderen kunnen we nu verder.
Op de polikliniek hebben we ook met een aantal patiënten de app mogen testen. We zien hoe waardevol dit kan zijn bij een bezoek aan het ziekenhuis!

Meer lezen Arrow icon

Onderzoek prototype app

2019 is nog maar net begonnen of er start een student van de HVA (Hogeschool van Amsterdam) met zijn afstudeerproject 'Hospital Hero'. Deze student zal vooronderzoek doen met als doel een prototype van de app te ontwikkelen. Hier zijn wij heel blij mee!

Het geeft ons veel energie om bezig te zijn met de ontwikkeling van de app en in gesprek te zijn met verschillende partijen die onze droom willen helpen werkelijkheid te worden.

Wij betrekken dat de eindgebruiker actief bij de ontwikkeling van de app. Daarom hebben we de input nodig van de klankbordgroep, leden van de LUMV KinderAdviesRaad, artsen, pedagogisch medewerkers en ouders. Kinderen en ouders vormen een belangrijke factor bij de ontwikkeling van de app. Hospital Hero sluit aan bij de manier van communiceren die voor kinderen tegenwoordig vertrouwd is. Zij krijgen de gelegenheid om samen met hun ouders in gesprek te gaan en angst voor de behandeling te verkleinen. Kinderen ervaren zo tijdig wat er in het ziekenhuis staat te gebeuren.

Meer lezen Arrow icon

Kinderen denken mee

Een fantastische opsteker in december 2018 is dat de Kinderadviesraad van het LUMC wil meedenken met de klankbordgroep over de ontwikkeling van de Hospital Hero app. Hun input van groot belang. Zij zijn tenslotte de experts!

Meer lezen Arrow icon