Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star

Nieuws


Ready set action

Gister was een echte filmploeg met Nicolette van Dam op bezoek in het WAKZ. We werden geïnterviewd over de Hospital Hero app.

Meer lezen Arrow icon

Kleur je dierenvrienden

Je bezoek aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis wordt binnenkort nóg leuker. Met de Hospital Hero app kon je al op zoek naar al je dierenvrienden. Daarnaast kun je nu op de kinderafdeling met Hospital Hero kleurplaten aan de slag.

Meer lezen Arrow icon

We zijn er weer

Op 11 oktober deed de Hospital Hero app zijn intrede op de vernieuwde polikliniek van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. De applicatie is gemaakt voor kinderen om de ervaring van een ziekenhuisbezoek positiever te maken.

Meer lezen Arrow icon

Weer op safari met je dierenvriend

Vanaf eind september neemt de Hospital Hero app zijn intrede op de vernieuwde kinderafdeling van het LUMC. Elk kind dat de afdeling bezoekt, kan vanaf dan weer met de app in het ziekenhuis naar dierenvrienden op zoek. Zo maken we je ziekenhuisbezoek minder spannend. Wil je thuis al met de app aan de slag? Download hem dan alvast via de Play Store of App Store.

Meer lezen Arrow icon

Hospital Hero met vakantie

Het is zomer! Tijd om terug te blikken op een mooi jaar. De evaluatiestudie van de app is inmiddels afgerond. Aan de hand van de resultaten van de studie hebben we inmiddels de eerste stappen gezet om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app te verbeteren.

Meer lezen Arrow icon

Studenten werken aan campagne voor nog meer Hospitals vol Heroes

Hoe kan Hospital Hero zijn bekendheid vergroten bij verschillende zorginstellingen, buiten het WAKZ? Met die vraag ging een groep tweedejaars studenten Communicatie aan de Hogeschool Leiden de afgelopen maanden aan de slag. De groep zette een eigen communicatiebureau op, Prince Marketing genaamd. Ze gingen vol enthousiasme met de opdracht aan de slag. “We konden niet wachten om eindelijk onze kennis in de praktijk toe te passen, al helemaal voor zo’n mooi doel!”, aldus Fien, Nouela en Laurens.

Meer lezen Arrow icon

Nieuw ontwerp is af

Dayella, studente informatica aan de hogeschool Leiden, werkte de afgelopen maanden aan een gebruiksvriendelijker ontwerp van de app. Een groep kinderen en ouders testte de nieuwe versie van de app. Vervolgens spraken zij met Dayella tijdens een co-creatie sessie over wat ze van de nieuwe app vonden en over hun ideale voorbereiding op een ziekenhuisbezoek.

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Sara

Als er iemand weet hoe het is om als kind veel tijd in het ziekenhuis door te brengen, dan is het Sara wel. Sara heeft een onbekende auto-immuunziekte. Als kind bracht zij zoveel tijd op de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) door, dat het een tweede thuis voor haar werd.

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Dayella

“Gebruikers weten zelf het best hoe een app eruit moet zien”, vertelt Dayella Rademaker vol overtuiging. De 21 jarige studente informatica aan de hogeschool Leiden loopt stage bij Hospital Hero om de app gebruiksvriendelijker te maken.

Meer lezen Arrow icon

Studenten ontwerpen interactieve uitbreiding

Hoe zou jij de Hospital Hero app verbeteren? Met die vraag gingen leerlingen van de opleiding Informatica aan de Hogeschool Leiden de afgelopen maanden aan de slag. De tweedejaars studenten kregen de opdracht om een uitbreiding voor de app te ontwerpen. De uitbreiding moest interactief zijn. Daartoe leerden de studenten programmeren in virtual reality (VR), een digitale wereld waar je in kunt stappen, of augmented reality (AR), een digitale wereld die je via de camera van je telefoon over de echte wereld legt.

Meer lezen Arrow icon

Kinderen enthousiast in eerste proef met de Hospital Hero app

Een bezoek aan het ziekenhuis is voor veel kinderen best spannend. De Hospital Hero app is ontwikkeld om kinderen tussen de 4 en 12 jaar een positieve en minder stressvolle ziekenhuiservaring te geven. Afgelopen maanden werd de app voor het eerst getest tijdens een pilot op de polikliniek kindergeneeskunde in het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), het kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Melanie

Twee maanden hard werken maakten Melanie Venema alleen maar enthousiaster. De 29 jarige studente Orthopedagogiek aan Universiteit Leiden helpt mee aan de evaluatie studie van de Hospital Hero app. Tijdens de evaluatie hebben kinderen en ouders die het Willem Alexander kinderziekenhuis bezochten, de app kunnen testen.

Meer lezen Arrow icon

Support van Proact

Deze week kwamen twee medewerkers van Proact in het LUMC langs om een cheque uit te reiken aan Hospital Hero. Elke kerst kiezen de medewerkers van Proact een aantal goede doelen om te steunen. Dit jaar was Hospital Hero een van de gelukkigen. Zo helpt Proact de Hospital Hero app te verbeteren en van elk kind een held in het ziekenhuis te maken. Proact, bedankt!

Meer lezen Arrow icon

Goede start

De evaluatiestudie van de Hospital Hero app is begin januari in het WAKZ van start gegaan. Op de afdeling lopen er veel vrolijke kinderen en ouders rond. Zo stuurden Ramona en haar zoon Nathan een erg enthousiast bericht over de app!

Meer lezen Arrow icon

Studie van start

Maandag ging de het evaluatiestudie van de Hospital Hero app van start. Tijdens de evaluatie zullen kinderen en ouders die het Willem Alexander kinderziekenhuis bezoeken, de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app testen. De eerste kinderen zijn hun safari door het kinderziekenhuis met veel plezier gestart!

Meer lezen Arrow icon

Heroes helpen heroes

Gamen, leren programmeren en de zorg helpen? Dat is precies wat 160 scholieren en studenten afgelopen periode deden door deel te nemen aan een challenge genaamd “Minecraft hospital heroes”. Tijdens hun kerstvakantie bouwden de jongeren verschillende Nederlandse ziekenhuizen na in de game Minecraft. Door middel van sponsoren haalden ze geld op voor de zorg en zorg-gerelateerde initiatieven, waaronder Hospital Hero! Minecrafters, bedankt!

Wil je meer weten over het initiatief of zelf meebouwen? Kijk dan op www.minecrafthospitalheroes.com

Meer lezen Arrow icon

Knuffels van Naturalis

Heel veel gave dino knuffels voor de kinderen op de polikliniek. Team Hospital Hero heeft dozen vol knuffels in ontvangst mogen nemen van Naturalis.
Hiermee kunnen we de kinderen heel blij mee maken!
Deze zullen uitgereikt worden tijdens de evaluatie studie in het nieuwe jaar.

Meer lezen Arrow icon

Testen maar

We zijn er klaar voor. In januari 2021 start het National eHealth Living Lab met het Willem Alexander kinderziekenhuis een evaluatiestudie met de Hospital Hero app. Tijdens de evaluatie zullen kinderen en ouders die de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC bezoeken, de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app testen.

Meer lezen Arrow icon

Hockeyende Hospital Heros

De jongens van de E2 van Alecto in Leiderdorp zijn echte helden. Het Hospital Hero logo schittert op hun nieuwe vest. Als dat niet scoren wordt!

Meer lezen Arrow icon

Feestje APP Live

Een mijlpaal met Slingers! Sneller dan verwacht, een groot applaus voor alle betrokkenen die hebben meegeholpen aan dit prachtige project. De app staat live in de playstore. Nu nog alleen voor Android telefoons. Straks verder
Ben je nieuwsgierig naar de vorderingen en het testen, houd de website in de gaten.

Meer lezen Arrow icon

Onderzoek MVP

De MVP is klaar, daar zijn wij reuze trots op! Er is hard gewerkt door het team Zooma, Naturalis, project team en zorgmedewerkers. In een relatief korte tijd is een boven verwachting prachtig product ontworpen, Hiermee kunnen we verder in het realiseren van onze missie.
Een spannende tijd staat ons te wachten. Over enkele weken gaan we de MVP te testen op de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC
Tevens bieden we een leer stage omgeving aan voor leerlingen van de Hogeschool Leiden om mee te denken bij de ontwikkeling van de app.

Meer lezen Arrow icon

In de Hoofdrol

Dokter Arno hebben we in de hoofdrol geplaatst. De dokter vraagt welke klachten je hebt en hoe het met je gaat. We hebben een kort filmpje opgenomen dat onderdeel is van de reis door het ziekenhuis en terug te zien is de MVP. Nieuwgierig geworden hoe dit eruit ziet?

Meer lezen Arrow icon

Online testdag

Op vrijdag 29 mei vond de eerste online testdag plaats van de Hospital Hero app. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar hebben op het kantoor van ontwikkelaar Zooma de concept versie van de app met succes getest.

Meer lezen Arrow icon

Off-line testdag

Het was afgelopen dinsdag een drukte van jewelste op de kinderpoli van het LUMC! Één groepje kids gingen op zoek naar verborgen dieren in het ziekenhuis die zij met een QR-code tot leven kunnen brengen. De andere ervaringsdeskundigen plakten wildedierenstickers. En aan de onderzoekers de schone taak dit alles nauwlettend te observeren en documenteren.

Meer lezen Arrow icon

De kick-off van de klantreis

Hoe beleeft een chronische ziekte kind zijn 'reis door het ziekenhuis'? Op vrijdag 24 januari 2020 kwamen ontwerpers, voormalig kinderpatiënten, kinderverpleegkundigen, kinderpsychologen en app-ontwikkelaars samen voor het Hospital Hero project. Onder leiding van Annet Bruil ( Design for Impact) bedachten zij oplossingen om bloedprikken voor kinderpatiënten en hun ouders zo aangenaam mogelijk te maken.

Meer lezen Arrow icon

Prachtige afsluiting 2019

Dit jaar sluiten we af met twee heel goede berichten voor Hospital Hero. Voor ons prachtige project hebben we via Designscapes.eu een subsidie toegewezen gekregen. Hiermee kunnen we de eerste stap zetten in de ontwikkeling van een prototype van de app die we willen laten maken.

Meer lezen Arrow icon

Eerste tests van de app

Een student van de HVA heeft een deel van de app kunnen ontwikkelen. Deze app hebben we op een school in groep 5 mogen testen. Wat was dat een inspirerende dag!
Met bruikbare tips en ideeën van de kinderen kunnen we nu verder.
Op de polikliniek hebben we ook met een aantal patiënten de app mogen testen. We zien hoe waardevol dit kan zijn bij een bezoek aan het ziekenhuis!

Meer lezen Arrow icon

Onderzoek prototype app

2019 is nog maar net begonnen of er start een student van de HVA (Hogeschool van Amsterdam) met zijn afstudeerproject 'Hospital Hero'. Deze student zal vooronderzoek doen met als doel een prototype van de app te ontwikkelen. Hier zijn wij heel blij mee!

Het geeft ons veel energie om bezig te zijn met de ontwikkeling van de app en in gesprek te zijn met verschillende partijen die onze droom willen helpen werkelijkheid te worden.

Wij betrekken dat de eindgebruiker actief bij de ontwikkeling van de app. Daarom hebben we de input nodig van de klankbordgroep, leden van de LUMV KinderAdviesRaad, artsen, pedagogisch medewerkers en ouders. Kinderen en ouders vormen een belangrijke factor bij de ontwikkeling van de app. Hospital Hero sluit aan bij de manier van communiceren die voor kinderen tegenwoordig vertrouwd is. Zij krijgen de gelegenheid om samen met hun ouders in gesprek te gaan en angst voor de behandeling te verkleinen. Kinderen ervaren zo tijdig wat er in het ziekenhuis staat te gebeuren.

Meer lezen Arrow icon

Kinderen denken mee

Een fantastische opsteker in december 2018 is dat de Kinderadviesraad van het LUMC wil meedenken met de klankbordgroep over de ontwikkeling van de Hospital Hero app. Hun input van groot belang. Zij zijn tenslotte de experts!

Meer lezen Arrow icon