Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star

Nieuws


Welk dier kan zich het beste verstoppen

Welk dier is de ultieme kampioen in verstoppertje spelen? En welke slimme trucs gebruiken dieren om onzichtbaar te worden tijdens het spel? Vanaf 3 juni kunnen kinderen in het ziekenhuis met de Hospital Hero app op zoek naar de meesterlijke 'Verstoppers' - dieren die ware experts zijn in zich verbergen. Ontdek samen met Hospital Hero hoe dieren zich weten te camoufleren en laat je verrassen door hun verborgen talenten!

Meer lezen Arrow icon

Hospital Hero wint Klokhuis Wetenschapsprijs 2024

De nominatie was al een hele eer en nu heeft het 'Spieken mag niet, maar wel in het ziekenhuis' onderzoek van Stichting Hospital Hero de Klokhuiswetenschapsprijs 2024 gewonnen!

Meer lezen Arrow icon

Even Spieken Pilot

Wat vinden kinderen van het Even Spieken spel? Hoe kunnen kinderen en ouders het Even Spieken spel gebruiken in het ziekenhuis en thuis? Waar moet rekening mee worden gehouden voor een goede implementatie?

Meer lezen Arrow icon

Genomineerd voor de Klokhuis wetenschapsprijs 2024

Hoera! Hospital Hero maakt kans op de Klokhuis Wetenschapsprijs 2024!

Meer lezen Arrow icon

Hulp Hero Marc

“Als je een prik moet nemen, kun je dit spel spelen en dan voel je je beter” Van een mooiere reactie kun je bijna niet dromen en het is Marc gelukt om dit te bereiken in een afstudeerstage van (slechts) 5 maanden!

Meer lezen Arrow icon

Lievelingsdieren Make-over

De Hospital Hero lievelingsdieren hebben een make-over gehad! Vanaf 31 januari gaan deze dieren mee op avontuur naar en door het ziekenhuis met alle kinderen die een polibezoek brengen aan het ziekenhuis.

Meer lezen Arrow icon

Dag 2023 - Hallo 2024

Woensdag 13 december had stichting Hospital Hero haar eerste jaarafsluiting. Met een terugblik zijn we door het afgelopen jaar gevlogen. En wat hebben we grote stappen kunnen zetten!

Meer lezen Arrow icon

Een cadeautje van Sint

Ga vanaf maandag 20 november op zoek naar een extra dier in de aangesloten ziekenhuizen met de Hospital Hero app!

Meer lezen Arrow icon

In de schijnwerpers

Deze week stond stichting Hospital Hero opnieuw in de spotlights! Namelijk in het vak tijdschrift Cordiaal van de Nederlandse Verenging van Hart en Vaat Verpleegkundigen. In een uitgebreid interview met Nicole Donkel (medeoprichter) en Kindercardioloog Dr. Arno Roest artikel lees je over hoe de Hospital Hero app tot stand is gekomen en hoe de app angst en spanning voorafgaand aan en tijdens een bezoek aan het ziekenhuis zo veel mogelijk beperkt.

Ook de nieuwste module ‘Even spieken’ komt uitvoerig aan bod. Afstudeerstudente Britt vertelt over het nieuwste spel in de app waarmee kinderen en hun ouders thuis alvast een virtueel kijkje nemen in onderzoekskamers van het ziekenhuis.


Meer lezen Arrow icon

VeineDAGEN

VeineDAGEN is een beurs met impact waar ouders en professionals inspiratie en informatie opdoen om jongeren met een beperking nog beter te begeleiden. Team Hospital Hero is hiervoor afgereisd naar Gorinchem.

Meer lezen Arrow icon

Feestvierders

Het is tijd voor een feestje! De Hospital Hero app wordt op 11 oktober 2023 al 2 jaar gespeeld door kinderen in het ziekenhuis en dat vinden wij een feestje waard.

Meer lezen Arrow icon

Even spieken

Wil jij een kijkje nemen in de behandelkamer en je voorbereiden op een onderzoek? De module “Even Spieken” is vanaf vandaag in het Willem Alexander Kinderziekenhuis in gebruik genomen.

Meer lezen Arrow icon

Incubatie programma afgerond

Alweer een bijzonder moment en belangrijke mijlpaal voor Stichting Hospital Hero. Na 12 maanden sloten Nicole en Charlotte het unlock_ incubatie programma af. Dat programma helpt start-ups in de begin fase van hun onderneming. Tijdens het programma hebben we, onder het toezien van zeer deskundige coaches, flinke stappen gezet waarmee we nog meer kinderen bij hun bezoek aan het ziekenhuis kunnen helpen.

Meer lezen Arrow icon

Hospital Hero in de podcast

Wat waren we blij verrast om bij twee podcasts uitgenodigd te worden! Met veel plezier schoven we afgelopen week aan bij de podcasts van de SAS (Stichting voor Afweerstoornissen) en het NTvG (Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde).

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Davino

“Iets compleet nieuws realiseren, dat is echt mijn passie” aldus Davino. De 29-jarige informatica student aan de Hogeschool Leiden loopt stage bij Hospital Hero. Tijdens zijn stage onderzoekt, ontwerpt, en realiseert Davino een zakelijke Hospital Hero website. Op die site kunnen potentiële nieuwe Hospital Hero ziekenhuizen en partners in de toekomst vinden wat Hospital Hero voor hun zorginstelling kan betekenen en hoe partners bij kunnen dragen aan het helpen van kinderen, ouders en zorgverleners.

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Noa

“We gaan nu bekijken welke impact de Hospital Hero app heeft. Dat is spannend en tegelijkertijd ook super belangrijk”, zegt Noa Stegeman (22) enthousiast. De studente Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam loopt stage bij Hospital Hero. Tijdens haar stage onderzoekt Noa de acceptatie van de Hospital Hero app in de recent deelnemende ziekenhuizen én de impact op kind en ouder.

Meer lezen Arrow icon

Nog eens feest

Het Groene Hart Ziekenhuis opende vandaag niet alleen een prachtige nieuwe kinderpolikliniek, maar lanceerde ook de Hospital Hero app. Alle kinderen die het Groene Hart Ziekenhuis bezoeken, kunnen een Hospital Hero worden. De app begeleidt hen voor, tijdens en na hun ziekenhuis bezoek.

Meer lezen Arrow icon

Hospital Hero van start in het Sophia kinderziekenhuis

Vandaag werd de Hospital Hero-app feestelijk gelanceerd in het Sophia kinderziekenhuis. De app begeleidt kinderen op hun reis door het ziekenhuis en maakt hun bezoek aan de polikliniek leuker en minder spannend.

Meer lezen Arrow icon

Lentekriebels

De Hospital Hero dierencollectie is weer uitgebreid. Vanaf vandaag kun je in de aangesloten kinderziekenhuizen opzoek naar dieren die iets te maken hebben met de lente.

Meer lezen Arrow icon

Even aan de dokter vragen

Soms kan een antwoord op een simpele vraag een kind veel verlichting bieden tijdens een bezoek aan het ziekenhuis.

Meer lezen Arrow icon

Helpende handen Britt en Kim

Hoe kan Stichting Hospital Hero nóg meer zieke kinderen bereiken en hun tijd in het ziekenhuis verbeteren? Over die vraag buigen studenten Britt Müller en Kim Boltjes zich in hun afstudeerprojecten voor Stichting Hospital Hero.

Meer lezen Arrow icon

Help kinderen in het ziekenhuis

Stichting Hospital Hero is op zoek naar ouders die actief mee willen denken in de verdere ontwikkeling van de Hospital Hero app. De Hospital Hero app begeleidt kinderen vóór, tijdens en ná het ziekenhuisbezoek en biedt afleiding in de vorm van een zoektocht naar dieren uit museum Naturalis. Komt uw kind (4-12 jaar) regelmatig in het ziekenhuis? En wilt u met ons meedenken in de ontwikkeling van nieuwe concepten om kind en ouder te begeleiden en voor te bereiden op een bezoek aan het ziekenhuis?

Meer lezen Arrow icon

Weer een jaar om trots op te zijn

Wow! Wat was 2022 een top jaar! Vol trots kijken we terug op de stappen die we het afgelopen jaar met Hospital Hero hebben gezet.

Meer lezen Arrow icon

Stinkerds

De Hospital Hero dierencollectie is uitgebreid. En deze keer zit daar een luchtje aan! Vanaf vandaag kun je in het WAKZ en Juliana kinderziekenhuis opzoek naar de stinkerds!

Meer lezen Arrow icon

Terugblik op de geheimen van het ziekenhuis

Op 5 november 2022 werd in alle vroegte een berenambulance de openbare bibliotheek van Leiden in gereden. Zo kon om 12 uur de allereerste editie van ‘ Ontdek de Geheimen van het Ziekenhuis’ van start kon gaan. Tijdens dit evenement, georganiseerd in het kader van Leiden European City of Science, maakten kinderen en ouders op een fijne manier (nader) kennis met het ziekenhuis.

Meer lezen Arrow icon

Kies je eigen weg

De Hospital Hero app is weer vernieuwd! Vanaf deze week is het mogelijk om je routekaart in de app te personaliseren.

Meer lezen Arrow icon

Ziekenhuis geheimen met veel plezier ontrafelt

Het event 'Ontdek de geheimen van het ziekenhuis' dat afgelopen weekend plaatsvond in de bibliotheek van Leiden, was erg geslaagd!

Meer lezen Arrow icon

Ontdek de geheimen van het ziekenhuis

Kom jij ook 5 november de geheimen van het ziekenhuis ontdekken in de Bibliotheek in Leiden?
Stichting Hospital Hero is druk bezig met het opzetten van een spetterend evenement in het kader van European City of Seince Leiden met als thema 'Ontdek de geheimen van het ziekenhuis' .

Meer lezen Arrow icon

Er is er een jarig

Hoera! Vandaag is Hospital Hero alweer 1 jaar in gebruik op de polikliniek van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. Sindsdien heeft de app de ervaring van vele kinderen die het ziekenhuis bezoeken, positiever en minder stressvol gemaakt.

Meer lezen Arrow icon

Stichting Hospital Hero

Wat een feest! Stichting Hospital Hero is een feit. Het eerste bestuur van de stichting bestaat uit kinderverpleegkundige Nicole Donkel als secretaris en onderzoeker eHealth Charlotte Poot als voorzitter en penningmeester!

Meer lezen Arrow icon

Kriebelbeestjes

Ze zijn er weer. De nieuwe dierencollectie Kriebelbeestjes. Deze week kunnen kinderen van het WAKZ en aangesloten ziekenhuizen opzoek naar de Kriebelbeestjes.

Meer lezen Arrow icon

Meten en wegen

Weet jij hoe groot een giraffe is? En hoeveel een tijger weegt? Vanaf vandaag kun je in het WAKZ en JKZ met een gloednieuw spel je lievelingsdier opmeten en wegen.

Meer lezen Arrow icon

Koninklijk bezoek

Vandaag bezochten kroonprinses Mary van Denemarken en de Deense gezondheidsminister Magnus Heunicke het Willem Alexander Kinderziekenhuis. Natuurlijk wilde de prinses tijdens haar bezoek ook alles over de Hospital Hero app weten. Samen met patiënt Stan en project directeur van Hospital Hero Charlotte Poot, heeft ze de Hospital Hero app uitgeprobeerd. De 11 jarige Stan vertelde de prinses alles over de app en zocht met haar naar de QR-codes. Zo kreeg de Hospital Hero safari vandaag een koninklijk tintje!

Meer lezen Arrow icon

Nu ook op Safari in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag

Vandaag was een feestelijke dag voor Hospital Hero. De reden? Onze app werd gelanceerd in het Juliana Kinderziekenhuis! Met de overdracht van het Hospital Hero koffertje gaat Hospital Hero officieel van start in het Juliana Kinderziekenhuis.

Meer lezen Arrow icon

Zorgzame dieren

De Hospital Hero app wordt uitgebreid met een nieuwe dierencollectie. Lisa Poot van Boostcartoon zorgde voor prachtige tekeningen van de nieuwe dieren. Vanaf nu kunnen kinderen opzoek gaan naar de dieren en meer te weten komen over hoe de volwassen beesten voor hun kleintjes zorgen.

Meer lezen Arrow icon

Hospital Hero op het Leids Goeds Festival

Ben jij benieuwd hoe Hospital Hero kinderen in het ziekenhuis helpt? Kom dan langs op het Het Leids Goeds Festival op woensdag 11 mei 2022.

Meer lezen Arrow icon

Superheroes

Hoe kunnen we de Hospital Hero app beter laten aansluiten bij de belevingswereld van het kind? Met die vraag gingen masterstudenten van het vak eHealth aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft de afgelopen 6 weken aan de slag.

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Gradus

“Met spelletjes mensen helpen, dat is wat ik wil” zegt Gradus. De 23 jarige student Communication & Multimedia Design, Game Design aan de Hanze Hogenschool in Groningen loopt momenteel stage bij Hospital Hero. Het doel van Gradus’ stage: een spel maken dat kinderen afleidt tijdens het afnemen van bloed.

Meer lezen Arrow icon

Brainstormen

Hoe kunnen we Hospital Hero zichtbaarder maken in het WAKZ? Over die vraag brainstormden leden van de Hospital Hero projectgroep samen met hun ambassadeurs. De ambassadeurs zijn medewerkers van het WAKZ die zich graag extra voor Hospital Hero willen inzetten, bestaande uit kinderarts Roos, dokters assistent Wendy en verpleegkundige Carla.

Meer lezen Arrow icon

Nog meer dieren

De Hospital Hero safari wordt verder uitgebreid. Vanaf begin februari kun je opzoek gaan naar een nieuwe groep dierenvriendjes. Deze worden voortaan elke drie maanden in thema’s aangeleverd door Naturalis. Lisa van Boostcartoon zorgt voor prachtige tekeningen van de nieuwe dieren.

Meer lezen Arrow icon

Kerstgroet

Ons jaar is omgevlogen! Vol trots kijken we terug op de fantastische mijlpalen die we afgelopen jaar behaald hebben met Hospital Hero.

Meer lezen Arrow icon

Glimlach

RTL Project Glimlach is gisteren met een knaller afgesloten: er werd maar liefst € 2.168.390,- opgehaald. Waanzinnig! Via deze weg willen we iedereen die een bijgedragen heeft geleverd, ontzettend bedanken. Mede dankzij jouw hulp, actie, kerstkaart, donatie of welke vorm van steun dan ook, toverde je een Glimlach op een heleboel gezichten. Dankjewel!

Meer lezen Arrow icon

Koffietijd met Hospital Hero

Om heel Nederlands kennis te kunnen laten maken met Hospital Hero schoof onze eigen Charlotte gister aan bij Koffietijd.

Meer lezen Arrow icon

Project Glimlach in actie voor Hospital Hero

Om de Nederlandse kinderziekenhuizen te ondersteunen, organiseert RTL deze week Project Glimlach. Hospital Hero is een van de goede doelen waarvoor RTL geld ophaalt.

Meer lezen Arrow icon

Crea Bea

Nikita van 17 jaar is altijd al veel bezig geweest met tekenen en ontwerpen. Toen ze in het ziekenhuis lag, werd Nikita gevraagd om een polsbandje te ontwerpen voor Project Glimlach. Nikita was heel enthousiast en ging direct aan de slag met het ontwerpen. Het logo van het LUMC was een inspiratiebron voor het ontwerp en daarbij kon KiK het WAKZ vogeltje natuurlijk niet ontbreken!

Meer lezen Arrow icon

Glimlach armbandjes voor Heros

Wil jij de rest van de wereld laten zien wat voor held je bent? Vanaf 13 december vind je de enige echte project Glimlach armbandje in het WAKZ. Alle kinderen die in de projectweek van project Glimlach zijn opgenomen in het WAKZ krijgen een Glimlach armbandje. Armbandjes zijn ook verkrijgbaar bij geselecteerde producten via het Kruidvat.

Meer lezen Arrow icon

Ready set action

Gister was een echte filmploeg met Nicolette van Dam op bezoek in het WAKZ. We werden geïnterviewd over de Hospital Hero app.

Meer lezen Arrow icon

Kleur je dierenvrienden

Je bezoek aan het Willem-Alexander Kinderziekenhuis wordt binnenkort nóg leuker. Met de Hospital Hero app kon je al op zoek naar al je dierenvrienden. Daarnaast kun je nu op de kinderafdeling met Hospital Hero kleurplaten aan de slag.

Meer lezen Arrow icon

We zijn er weer

Op 11 oktober deed de Hospital Hero app zijn intrede op de vernieuwde polikliniek van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. De applicatie is gemaakt voor kinderen om de ervaring van een ziekenhuisbezoek positiever te maken.

Meer lezen Arrow icon

Weer op safari met je dierenvriend

Vanaf eind september neemt de Hospital Hero app zijn intrede op de vernieuwde kinderafdeling van het LUMC. Elk kind dat de afdeling bezoekt, kan vanaf dan weer met de app in het ziekenhuis naar dierenvrienden op zoek. Zo maken we je ziekenhuisbezoek minder spannend. Wil je thuis al met de app aan de slag? Download hem dan alvast via de Play Store of App Store.

Meer lezen Arrow icon

Hospital Hero met vakantie

Het is zomer! Tijd om terug te blikken op een mooi jaar. De evaluatiestudie van de app is inmiddels afgerond. Aan de hand van de resultaten van de studie hebben we inmiddels de eerste stappen gezet om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app te verbeteren.

Meer lezen Arrow icon

Studenten werken aan campagne voor nog meer Hospitals vol Heroes

Hoe kan Hospital Hero zijn bekendheid vergroten bij verschillende zorginstellingen, buiten het WAKZ? Met die vraag ging een groep tweedejaars studenten Communicatie aan de Hogeschool Leiden de afgelopen maanden aan de slag. De groep zette een eigen communicatiebureau op, Prince Marketing genaamd. Ze gingen vol enthousiasme met de opdracht aan de slag. “We konden niet wachten om eindelijk onze kennis in de praktijk toe te passen, al helemaal voor zo’n mooi doel!”, aldus Fien, Nouela en Laurens.

Meer lezen Arrow icon

Nieuw ontwerp is af

Dayella, studente informatica aan de hogeschool Leiden, werkte de afgelopen maanden aan een gebruiksvriendelijker ontwerp van de app. Een groep kinderen en ouders testte de nieuwe versie van de app. Vervolgens spraken zij met Dayella tijdens een co-creatie sessie over wat ze van de nieuwe app vonden en over hun ideale voorbereiding op een ziekenhuisbezoek.

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Sara

Als er iemand weet hoe het is om als kind veel tijd in het ziekenhuis door te brengen, dan is het Sara wel. Sara heeft een onbekende auto-immuunziekte. Als kind bracht zij zoveel tijd op de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) door, dat het een tweede thuis voor haar werd.

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Dayella

“Gebruikers weten zelf het best hoe een app eruit moet zien”, vertelt Dayella Rademaker vol overtuiging. De 21 jarige studente informatica aan de hogeschool Leiden loopt stage bij Hospital Hero om de app gebruiksvriendelijker te maken.

Meer lezen Arrow icon

Studenten ontwerpen interactieve uitbreiding

Hoe zou jij de Hospital Hero app verbeteren? Met die vraag gingen leerlingen van de opleiding Informatica aan de Hogeschool Leiden de afgelopen maanden aan de slag. De tweedejaars studenten kregen de opdracht om een uitbreiding voor de app te ontwerpen. De uitbreiding moest interactief zijn. Daartoe leerden de studenten programmeren in virtual reality (VR), een digitale wereld waar je in kunt stappen, of augmented reality (AR), een digitale wereld die je via de camera van je telefoon over de echte wereld legt.

Meer lezen Arrow icon

Kinderen enthousiast in eerste proef met de Hospital Hero app

Een bezoek aan het ziekenhuis is voor veel kinderen best spannend. De Hospital Hero app is ontwikkeld om kinderen tussen de 4 en 12 jaar een positieve en minder stressvolle ziekenhuiservaring te geven. Afgelopen maanden werd de app voor het eerst getest tijdens een pilot op de polikliniek kindergeneeskunde in het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), het kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Meer lezen Arrow icon

Helpende hand Melanie

Twee maanden hard werken maakten Melanie Venema alleen maar enthousiaster. De 29 jarige studente Orthopedagogiek aan Universiteit Leiden helpt mee aan de evaluatie studie van de Hospital Hero app. Tijdens de evaluatie hebben kinderen en ouders die het Willem Alexander kinderziekenhuis bezochten, de app kunnen testen.

Meer lezen Arrow icon

Support van Proact

Deze week kwamen twee medewerkers van Proact in het LUMC langs om een cheque uit te reiken aan Hospital Hero. Elke kerst kiezen de medewerkers van Proact een aantal goede doelen om te steunen. Dit jaar was Hospital Hero een van de gelukkigen. Zo helpt Proact de Hospital Hero app te verbeteren en van elk kind een held in het ziekenhuis te maken. Proact, bedankt!

Meer lezen Arrow icon

Goede start

De evaluatiestudie van de Hospital Hero app is begin januari in het WAKZ van start gegaan. Op de afdeling lopen er veel vrolijke kinderen en ouders rond. Zo stuurden Ramona en haar zoon Nathan een erg enthousiast bericht over de app!

Meer lezen Arrow icon

Studie van start

Maandag ging de het evaluatiestudie van de Hospital Hero app van start. Tijdens de evaluatie zullen kinderen en ouders die het Willem Alexander kinderziekenhuis bezoeken, de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app testen. De eerste kinderen zijn hun safari door het kinderziekenhuis met veel plezier gestart!

Meer lezen Arrow icon

Heroes helpen heroes

Gamen, leren programmeren en de zorg helpen? Dat is precies wat 160 scholieren en studenten afgelopen periode deden door deel te nemen aan een challenge genaamd “Minecraft hospital heroes”. Tijdens hun kerstvakantie bouwden de jongeren verschillende Nederlandse ziekenhuizen na in de game Minecraft. Door middel van sponsoren haalden ze geld op voor de zorg en zorg-gerelateerde initiatieven, waaronder Hospital Hero! Minecrafters, bedankt!

Wil je meer weten over het initiatief of zelf meebouwen? Kijk dan op www.minecrafthospitalheroes.com

Meer lezen Arrow icon

Knuffels van Naturalis

Heel veel gave dino knuffels voor de kinderen op de polikliniek. Team Hospital Hero heeft dozen vol knuffels in ontvangst mogen nemen van Naturalis.
Hiermee kunnen we de kinderen heel blij mee maken!
Deze zullen uitgereikt worden tijdens de evaluatie studie in het nieuwe jaar.

Meer lezen Arrow icon

Testen maar

We zijn er klaar voor. In januari 2021 start het National eHealth Living Lab met het Willem Alexander kinderziekenhuis een evaluatiestudie met de Hospital Hero app. Tijdens de evaluatie zullen kinderen en ouders die de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC bezoeken, de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit van de app testen.

Meer lezen Arrow icon

Hockeyende Hospital Heros

De jongens van de E2 van Alecto in Leiderdorp zijn echte helden. Het Hospital Hero logo schittert op hun nieuwe vest. Als dat niet scoren wordt!

Meer lezen Arrow icon

Feestje APP Live

Een mijlpaal met Slingers! Sneller dan verwacht, een groot applaus voor alle betrokkenen die hebben meegeholpen aan dit prachtige project. De app staat live in de playstore. Nu nog alleen voor Android telefoons. Straks verder
Ben je nieuwsgierig naar de vorderingen en het testen, houd de website in de gaten.

Meer lezen Arrow icon

Onderzoek MVP

De MVP is klaar, daar zijn wij reuze trots op! Er is hard gewerkt door het team Zooma, Naturalis, project team en zorgmedewerkers. In een relatief korte tijd is een boven verwachting prachtig product ontworpen, Hiermee kunnen we verder in het realiseren van onze missie.
Een spannende tijd staat ons te wachten. Over enkele weken gaan we de MVP te testen op de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC
Tevens bieden we een leer stage omgeving aan voor leerlingen van de Hogeschool Leiden om mee te denken bij de ontwikkeling van de app.

Meer lezen Arrow icon

In de Hoofdrol

Dokter Arno hebben we in de hoofdrol geplaatst. De dokter vraagt welke klachten je hebt en hoe het met je gaat. We hebben een kort filmpje opgenomen dat onderdeel is van de reis door het ziekenhuis en terug te zien is de MVP. Nieuwgierig geworden hoe dit eruit ziet?

Meer lezen Arrow icon

Online testdag

Op vrijdag 29 mei vond de eerste online testdag plaats van de Hospital Hero app. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar hebben op het kantoor van ontwikkelaar Zooma de concept versie van de app met succes getest.

Meer lezen Arrow icon

Off-line testdag

Het was afgelopen dinsdag een drukte van jewelste op de kinderpoli van het LUMC! Één groepje kids gingen op zoek naar verborgen dieren in het ziekenhuis die zij met een QR-code tot leven kunnen brengen. De andere ervaringsdeskundigen plakten wildedierenstickers. En aan de onderzoekers de schone taak dit alles nauwlettend te observeren en documenteren.

Meer lezen Arrow icon

De kick-off van de klantreis

Hoe beleeft een chronische ziekte kind zijn 'reis door het ziekenhuis'? Op vrijdag 24 januari 2020 kwamen ontwerpers, voormalig kinderpatiënten, kinderverpleegkundigen, kinderpsychologen en app-ontwikkelaars samen voor het Hospital Hero project. Onder leiding van Annet Bruil ( Design for Impact) bedachten zij oplossingen om bloedprikken voor kinderpatiënten en hun ouders zo aangenaam mogelijk te maken.

Meer lezen Arrow icon

Prachtige afsluiting 2019

Dit jaar sluiten we af met twee heel goede berichten voor Hospital Hero. Voor ons prachtige project hebben we via Designscapes.eu een subsidie toegewezen gekregen. Hiermee kunnen we de eerste stap zetten in de ontwikkeling van een prototype van de app die we willen laten maken.

Meer lezen Arrow icon

Eerste tests van de app

Een student van de HVA heeft een deel van de app kunnen ontwikkelen. Deze app hebben we op een school in groep 5 mogen testen. Wat was dat een inspirerende dag!
Met bruikbare tips en ideeën van de kinderen kunnen we nu verder.
Op de polikliniek hebben we ook met een aantal patiënten de app mogen testen. We zien hoe waardevol dit kan zijn bij een bezoek aan het ziekenhuis!

Meer lezen Arrow icon

Onderzoek prototype app

2019 is nog maar net begonnen of er start een student van de HVA (Hogeschool van Amsterdam) met zijn afstudeerproject 'Hospital Hero'. Deze student zal vooronderzoek doen met als doel een prototype van de app te ontwikkelen. Hier zijn wij heel blij mee!

Het geeft ons veel energie om bezig te zijn met de ontwikkeling van de app en in gesprek te zijn met verschillende partijen die onze droom willen helpen werkelijkheid te worden.

Wij betrekken dat de eindgebruiker actief bij de ontwikkeling van de app. Daarom hebben we de input nodig van de klankbordgroep, leden van de LUMV KinderAdviesRaad, artsen, pedagogisch medewerkers en ouders. Kinderen en ouders vormen een belangrijke factor bij de ontwikkeling van de app. Hospital Hero sluit aan bij de manier van communiceren die voor kinderen tegenwoordig vertrouwd is. Zij krijgen de gelegenheid om samen met hun ouders in gesprek te gaan en angst voor de behandeling te verkleinen. Kinderen ervaren zo tijdig wat er in het ziekenhuis staat te gebeuren.

Meer lezen Arrow icon

Kinderen denken mee

Een fantastische opsteker in december 2018 is dat de Kinderadviesraad van het LUMC wil meedenken met de klankbordgroep over de ontwikkeling van de Hospital Hero app. Hun input van groot belang. Zij zijn tenslotte de experts!

Meer lezen Arrow icon