Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
18 mei 2023

Helpende hand Davino

“Iets compleet nieuws realiseren, dat is echt mijn passie” aldus Davino. De 29-jarige informatica student aan de Hogeschool Leiden loopt stage bij Hospital Hero. Tijdens zijn stage onderzoekt, ontwerpt, en realiseert Davino een zakelijke Hospital Hero website. Op die site kunnen potentiële nieuwe Hospital Hero ziekenhuizen en partners in de toekomst vinden wat Hospital Hero voor hun zorginstelling kan betekenen en hoe partners bij kunnen dragen aan het helpen van kinderen, ouders en zorgverleners.

Davino begon met een onderzoek in de literatuur naar wat een website gebruiksvriendelijk maakt. Bovendien hield hij interviews onder de medewerkers van Hospital Hero, om erachter te komen welke informatie op de zakelijke website thuishoort. Op basis van alle verzamelde informatie ontwierp Davino een zogenaamd “wireframe”, een soort overzicht van de site waarin verschillende stukken informatie hun eigen plek krijgen. Vervolgens verzamelde Davino feedback op het eerste wireframe en maakte hij het beter en beter. Dat proces vond hij super leuk. “Ik vind het geweldig om iets helemaal nieuws te ontwerpen", zegt Davino enthousiast. “Daar kan ik al mijn creativiteit in kwijt”. Na het ontwikkelen van een wireframe heeft Davino een interactief designprototype gerealiseerd. Zo kon hij met de medewerkers van Hospital Hero ook de gebruiksvriendelijkheid van het ontwerp testen. Als laatste stap zet Davino het designprototype om in een prototype, dat hij momenteel op basis van nieuwe feedback weer verbetert.

Een nieuwe website maken is een flinke klus, maar ook enorm leerzaam. En gelukkig wordt Davino vanuit Hospital Hero heel goed begeleid. “Ik vind het heel cool om iets bij te kunnen dragen aan een startup die super hard aan het groeien is” zegt Davino. “Met de nieuwe website kan Hospital Hero blijven groeien en kinderen in zo veel mogelijk ziekenhuizen helpen.”