Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
11 mei 2023

Helpende hand Noa

“We gaan nu bekijken welke impact de Hospital Hero app heeft. Dat is spannend en tegelijkertijd ook super belangrijk”, zegt Noa Stegeman (22) enthousiast. De studente Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam loopt stage bij Hospital Hero. Tijdens haar stage onderzoekt Noa de acceptatie van de Hospital Hero app in de recent deelnemende ziekenhuizen én de impact op kind en ouder.

De gebruiksvriendelijkheid van de Hospital Hero app werd al getest in een voorgaande studie (zie deze link). Wat de app precies teweeg brengt is nog niet onderzocht. Noa is tijdens haar stage bezig met observaties en interviews op de poliklinieken van het Sophia Kinderziekenhuis en het Groene Hart Ziekenhuis. Ze wil in kaart brengen of en waarom zorgverleners de Hospital Hero app überhaupt gebruiken, en of zij de app omarmen en aan anderen aanraden. Daarnaast gaat Noa kinderen en ouders interviewen om erachter te komen waarom zij ervoor kiezen de app te gebruiken, hoe dat gebruik eruit ziet én of kinderen door het gebruik van de app ook daadwerkelijk minder angst ervaren.

Noa is momenteel druk bezig met het verzamelen van de onderzoeksdata. Voor resultaten en conclusies van haar onderzoek is het dus nog te vroeg. Maar wat Noa wel al kan concluderen, is dat ze bij Hospital Hero een fijne tijd zal hebben. “Alle Hospital Hero werknemers en vrijwilligers zijn enorm betrokken. Het voelt alsof we een soort enthousiaste, gezellige en gepassioneerde familie vormen” vertelt Noa. “Laten we dat gevoel vasthouden als we verder groeien. Ik hoop dat we met die insteek zoveel mogelijk ziekenhuisbezoeken angstvrij zullen maken.”