Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
18 mei 2021

Helpende hand Sara

Als er iemand weet hoe het is om als kind veel tijd in het ziekenhuis door te brengen, dan is het Sara wel. Sara heeft een onbekende auto-immuunziekte. Als kind bracht zij zoveel tijd op de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) door, dat het een tweede thuis voor haar werd.

Met haar ervaringen in het LUMC, haar studie psychologie én haar baan als psychologe op de afdeling medische psychologie van het IJsselland Ziekenhuis op zak, helpt Sara al een paar jaar mee bij Hospital Hero. Ze geeft advies én helpt met praktische zaken rondom de ontwikkeling en het onderzoek naar de bruikbaarheid van de app. “Ik kan mij bijvoorbeeld nog goed herinneren dat ik mij ontzettend heb verveeld in de vele uren die ik in wachtkamers heb doorgebracht. Als ik tijdens het meehelpen op de afdeling zie dat de app de kinderen bezighoudt én helpt om met elkaar te spelen, geniet ik daar enorm van.

Het is Sara’s ambitie om het ziekenhuis voor elk kind een aangenamere plek te maken. “In een ziekenhuis kunnen artsen je heel goed helpen om je beter te maken of om je klachten te verminderen. Maar ik denkt dat het ook belangrijk is om goed in de gaten te houden wat een ziekenhuisbezoek met iemand doet. Dat een bezoek of behandeling je lichaam beter kan laten voelen, betekent niet dat het na een behandeling ook echt beter met je gaat. Vooral voor jonge patiënten is het super belangrijk, om naast patiënt ook nog een beetje kind te kunnen zijn.” Precies daaraan kan Hospital Hero volgens Sara bijdragen.

“Elk bezoek aan een ziekenhuis is vervelend, maar als je er dan toch moet zijn, kun je er maar beter het beste van maken”, aldus Sara.