Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
24 oktober 2023

In de schijnwerpers

Deze week stond stichting Hospital Hero opnieuw in de spotlights! Namelijk in het vak tijdschrift Cordiaal van de Nederlandse Verenging van Hart en Vaat Verpleegkundigen. In een uitgebreid interview met Nicole Donkel (medeoprichter) en Kindercardioloog Dr. Arno Roest artikel lees je over hoe de Hospital Hero app tot stand is gekomen en hoe de app angst en spanning voorafgaand aan en tijdens een bezoek aan het ziekenhuis zo veel mogelijk beperkt.

Ook de nieuwste module ‘Even spieken’ komt uitvoerig aan bod. Afstudeerstudente Britt vertelt over het nieuwste spel in de app waarmee kinderen en hun ouders thuis alvast een virtueel kijkje nemen in onderzoekskamers van het ziekenhuis.


“Door in te spelen op de zintuiglijke prikkels die kinderen kunnen ervaren tijdens hun poliafspraak, kunnen ze zich al thuis in hun eigen tempo voorbereiden, waardoor de afspraak zelf als minder spannend kan worden ervaren. De Even Spieken Module is gebaseerd op aanbevolen voorbereidingsmethodes en algemene en specifieke factoren van het onderzoek, zoals ECG-stickers en “het geluid van het echoapparaat die voor stress kunnen zorgen bij jonge kinderen.” (Britt, afstudeerstudente Industrieel ontwerpen bij Stichting Hospital Hero)

Het volledige artikel artikel is geplaatst in het NVHVV-tijdschrift Cordiaal, nummer 4 – 2023 en het is terug te lezen via onderstaande link:

 https://www.nvhvv.nl/wp-content/uploads/2023/10/134-Cordiaal-2023-04-Hospital-Hero_LR.pdf