Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
4 juni 2020

Online testdag

Op vrijdag 29 mei vond de eerste online testdag plaats van de Hospital Hero app. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar hebben op het kantoor van ontwikkelaar Zooma de concept versie van de app met succes getest.

Het testen kon, vanwege de corona maatregelen, niet in het ziekenhuis plaatsvinden. Daarom werd de ziekenhuisomgeving in het kantoor van Zooma nagebootst. Na een korte instructie gingen de kinderen aan het werk. Eerst het uitkiezen van hun lievelingsdier. Daarna met een landkaart en hun lievelingsdier bij de hand, op reis door het ziekenhuis. Onderweg hadden zich allerlei dieren verstopt. Met de app konden de kinderen de dieren vangen en toevoegen aan hun verzameling. Ze kregen zij ook meer informatie over de gevangen dieren.  

De kinderen waren erg enthousiast over het spel. Zeker wanneer er een nieuw dier gevangen werd klonken er geregeld kreten van plezier door het kantoor.  “Door het spel lijkt het net alsof je niet in het ziekenhuis bent”, zei één van de kinderen. “De tijd gaat sneller”, zei een ander kind. “Wanneer mag ik het spel nog een keer spelen?”, vroeg een jongen van 9 jaar.

Aankomende weken wordt er met de testresultaten de laatste hand gelegd aan de MVP (Minimal Viable Product). Dat het zoeken naar dieren en scannen van QR-codes leuk is voor kinderen is door de test nogmaals bevestigd.

Met veel enthousiasme gaan wij nu verder!