Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
20 februari 2024

Genomineerd voor de Klokhuis wetenschapsprijs 2024

Hoera! Hospital Hero maakt kans op de Klokhuis Wetenschapsprijs 2024!

Het is een feestelijke dag voor Hospital Hero, want ons Even Spieken onderzoek is genomineerd voor de felbegeerde en prestigieuze Klokhuis Wetenschapsprijs 2024!

Elk jaar bekroont het Klokhuis van de NTR het onderzoek dat kinderen het leukst en meest belangrijk vinden. Maar voordat deze eer wordt toegekend, ondergaan alle inzendingen een strenge selectieprocedure. Slechts tien onderzoeken komen in aanmerking voor de felbegeerde prijs, en tot onze vreugde behoort het Even Spieken onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis en de Technische Universiteit Delft, tot deze top 10!  

 

Spieken mag niet, maar wel in het ziekenhuis! 

Even Spieken in het ziekenhuis is niet zomaar een onderzoek; het is een innovatief project dat zich richt op wat kinderen willen weten voordat ze naar het ziekenhuis gaan. Wat vinden ze spannend en wat kan hen helpen? Het resultaat is interactief spel dat kinderen thuis kunnen spelen als voorbereiding op bijvoorbeeld een hartfilmpje onderzoek. Alles komt terug in het spel. De behandel kamer, de voorwerpen die worden gebruikt tijdens een behandeling en één van de Hospital Hero dierenvriendjes die kinderen begeleidt bij hun ontdekkingsreis. 

   “Het maakte het voor hem een soort van leuk om hier naartoe te gaan, terwijl hij anders is van ‘ik moet naar het ziekenhuis’ en ‘als we maar niet gaan prikken’. En nu was het gewoon duidelijk wat er ging gebeuren. (vader)"  

 “Ik vind het geweldig dat ons onderzoek genomineerd is voor de klokhuis prijs. “Spieken mag natuurlijk niet, maar nu wel in het ziekenhuis", zegt onze Britt Müller, ontwerper van het spel, lachend. Het spel dient niet alleen als voorbereiding voor kinderen die naar het ziekenhuis gaan, maar het creëert ook begrip en verbinding tussen kinderen in het ziekenhuis en hun leeftijdsgenootjes thuis. Een hartverwarmend voorbeeld hiervan is een jonge hartpatiënt die door het spel aan zijn jongere broertje kon uitleggen wat hij allemaal in het ziekenhuis doet. 

Stemmen!

En nu komt het belangrijkste: We hebben jouw hulp nodig! Vanaf 26 februari 2024 kun je via de website van het Klokhuis (www.hetklokhuis.nl/wetenschapsprijs) stemmen op het onderzoek dat volgens jou de Klokhuis Wetenschapsprijs verdient. Jouw stem telt! Het winnende onderzoek wordt vereeuwigd in een Klokhuis Wetenschap aflevering. De spannende onthulling van de winnaar vindt plaats op zondag 17 maart tijdens het InScience Festival in Nijmegen.  

Help ons het ziekenhuis weer net een stukje leuker en toegankelijker te maken voor alle kinderen en ouders. En Stem!

 

Het Even Spieken onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met het Willem-Alexander Kinderziekenhuis & TUDelft en is mede mogelijk gemaakt door het Agis Innovatiefonds.