Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
22 maart 2021

Helpende hand Melanie

Twee maanden hard werken maakten Melanie Venema alleen maar enthousiaster. De 29 jarige studente Orthopedagogiek aan Universiteit Leiden helpt mee aan de evaluatie studie van de Hospital Hero app. Tijdens de evaluatie hebben kinderen en ouders die het Willem Alexander kinderziekenhuis bezochten, de app kunnen testen.

Melanie wierf ouders en kinderen voor de evaluatie studie  en interviewde hen over hun ervaringen.  “De meeste mensen waren erg positief. Bovendien heb ik veel kinderen zien glunderden bij het vinden van een olifant of giraffe”, vertelt Melanie. “Maar het onderzoek is vooral nuttig om in beeld te krijgen hoe we de app moeten verbeteren.”

Na een grondige analyse van de vragenlijsten en interviews wil Melanie de interactie tussen ouder-kind en de rol van Hospital Hero rol tijdens de voorbereiding van een ziekenhuisbezoek onderzoeken. “Ik ben mega benieuwd of Hospital Hero ook echt een positief effect heeft op de interactie tussen ouder en kind en helpt hun bezoek aan het ziekenhuis wat minder spannend te maken”, aldus Melanie. “Hopelijk weten we snel meer, mijn onderzoeksstage duurt nog tot eind juni.”