Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
6 februari 2024

Hulp Hero Marc

“Als je een prik moet nemen, kun je dit spel spelen en dan voel je je beter” Van een mooiere reactie kun je bijna niet dromen en het is Marc gelukt om dit te bereiken in een afstudeerstage van (slechts) 5 maanden!

De afgelopen 5 maanden heeft Marc zijn afstudeerstage gelopen bij stichting Hospital Hero. In die periode heeft Marc uitvoerig onderzoek gedaan naar het verleggen van de hyperfocus bij kinderen in de leeftijdscategorie 4-10 jaar die een medische handeling ondergaan tijdens een poliklinisch bezoek in het ziekenhuis. Want op welke manier kun je dat het beste doen? Wat bestaat al? En hoe kun je hiervoor gamifcation inzetten?

 

Onderzoeken, ontwerpen en realiseren

Na vele uren te besteden in de literatuur en het spreken van kinderverpleegkundigen, medisch pedagogisch zorgverleners, een kinderpsycholoog en natuurlijk de kinderen zelf, kon Marc aan de slag met het vertalen van de verschillende inzichten tot een proof-of-concept.

In een iteratief designthinking proces is er van een idee toegewerkt naar een softwarematig prototype genaamd; ‘Zwemreis’. Kinderen kiezen geheel in Hospital Hero stijl een dierenvriendje en wateromgeving om op zwemavontuur te gaan. Tijdens dit avontuur kunnen kinderen zoveel mogelijk visjes verzamelen en kunnen ze op zoek gaan naar hele bijzondere dieren die zich hebben verstopt in het water.  

 

Wat vinden de kinderen?

In het ontwikkelproces mag een test met de doelgroep niet ontbreken. Tijdens meerdere testdagen is het proof-of-concept voorgelegd aan kinderen in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis. En we kunnen wel stellen dat het enthousiasme bij kinderen aanwezig was voor het spelen van ‘Zwemreis’:

 “Wel grappig, normaal moet je klikken of swipen en nu moest ik de telefoon bewegen”.

 “Als je een prik moest nemen, kun je dit spel spelen en dan voel je je beter”

We zijn apetrots op het proof-of-concept dat Marc heeft neergezet en onderzocht!