Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
13 maart 2024

Even Spieken Pilot

Wat vinden kinderen van het Even Spieken spel? Hoe kunnen kinderen en ouders het Even Spieken spel gebruiken in het ziekenhuis en thuis? Waar moet rekening mee worden gehouden voor een goede implementatie?

De antwoorden op deze vragen hebben we gebundeld in een overzichtelijke factsheet, beschikbaar voor iedereen die de Hospital Hero gebruikt.  

Afgelopen maanden heeft het Willem-Alexander Kinderziekenhuis als eerste ziekenhuis het Even Spieken spel voor een hartfilmpje, bloedafname en hartecho als pilot in gebruik genomen. Gedurende drie maanden kregen kinderen de kans om met het Even Spieken spel een kijkje te nemen in de onderzoekskamer tijdens deze onderzoeken.

Hoe denken kinderen, ouders en zorgverleners over Even Spieken?

Kinderen, ouders en zorgverleners hebben we tijdens de pilot gevraagd naar hun mening en ervaring over hoe het hen helpt voorafgaand en tijdens het bezoek. Ook hebben we gekeken op welke manier zorgverleners de informatie en verwijzingen in het spel in hun dagelijkse werk kunnen inzetten.  

“Je merkt wel dat hij het echt minder spannend vond om vandaag naar het ziekenhuis te gaan. Hij had er echt zin in.” - Vader (5 jr. jongetje) 

Wat kan er beter?

Naast hele enthousiaste reacties, zijn er ook een enkele verbeterpunten naar voren gekomen. Hiermee gaan wij mee aan de slag. Benieuwd naar de verbeterpunten en uitkomsten van de pilot? Bekijk ze in de factsheet. 

Ben je benieuwd naar het 'Even Spieken' spel? Bekijk dan hier een demo video. Of download gratis de Hospital Hero app in de App- of playstore. Heb je zelf nog feedback of tips, laat het ons weten via info@hospitalhero.nl. We horen ze graag!