Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
11 september 2023

Even spieken

Wil jij een kijkje nemen in de behandelkamer en je voorbereiden op een onderzoek? De module “Even Spieken” is vanaf vandaag in het Willem Alexander Kinderziekenhuis in gebruik genomen.

Het Even Spieken spel is ontwikkeld om kinderen op een speelse en interactieve manier kennis te laten maken en zich voor te bereiden op medische handelingen en onderzoeken. Vooraf een kijkje nemen in de onderzoekskamer en alles te weten komen waar de verschillende voorwerpen voor gebruikt worden.

Waarvoor wordt een stuwband gebruikt?  En welk geluid komt er uit het apparaat? Met een voice-over legt het onderzoeksdier de voorwerpen uit. Kinderen kunnen de module zowel thuis als in de wachtkamer van het ziekenhuis spelen. Het spel is nu ontwikkeld voor een bloedafname, een hartecho en hartfilmpje. In de toekomst zal het spel uitgebreid worden met anderen onderzoeken zoals longfunctie en Röntgen onderzoek. 

Het idee is ontstaan uit de behoefte van het kind om van tevoren te weten te komen wat er achter de deuren in het ziekenhuis zich afspeelt. “Even Spieken” is ontworpen door Britt Müller. Britt liep stage bij Hospital Hero en bedacht deze interactieve module, speciaal voor kinderen die een onderzoek moeten ondergaan.

Wil jij ook even spieken? Download dan de Hospital Hero app in de App- of Playstore.