Draai je telefoon een kwartslag. Dan ziet onze site er een stuk beter uit!

star star star star star
Terug
7 april 2021

Helpende hand Dayella

“Gebruikers weten zelf het best hoe een app eruit moet zien”, vertelt Dayella Rademaker vol overtuiging. De 21 jarige studente informatica aan de hogeschool Leiden loopt stage bij Hospital Hero om de app gebruiksvriendelijker te maken.

Om te bepalen hoe de app verbeterd kan worden, gebruikt Dayella de resultaten van de onlangs afgeronde evaluatie studie en kijkt ze zelf nog eens goed naar de gebruiksvriendelijkheid van de app. Bovendien keek Dayella een dag mee op de polikliniek kindergeneeskunde van het LUMC. “Het was zo mooi om te zien met hoeveel passie, precisie en rust zorgverleners elk kind op zijn gemak weten te stellen. Wat zou het fijn zijn als de Hospital Hero app het hen daarbij ietsje makkelijker kan maken”.

Uit Dayella’s analyse bleek dat in de huidige versie van de app de voorbereiding op het ziekenhuis bezoek nog te veel verweven is met de afleiding tijdens het ziekenhuisbezoek. “Je wilt kinderen en ouders éérst duidelijk maken wat hen in het ziekenhuis te wachten staat en hen dan de juiste tools bieden om hen te helpen ontspannen als ze eenmaal in de wachtkamer zitten of bloed moeten laten prikken.”

Dayella werkt nog tot juli aan een nieuw ontwerp van de app, waarin dat onderscheid duidelijk wordt. Gedreven én vol ambitie is Dayella aan het ontwerpen geslagen. “Stel je voor dat we elk kind kunnen helpen om met zo min mogelijk spanning het ziekenhuis binnen te stappen, of het nu komt om bloed afname, voor een MRI of een open hart operatie. Simpelweg door kind en ouder beter te laten begrijpen wat hen te wachten staat. Wat zou dat mooi zijn!”  

Wil je meer weten over de onlangs afgeronde evaluatie studie? Lees dan ook:  https://www.hospitalhero.nl/nieuws/kinderen-enthousiast-in-eerste-proef-met-de-hospital-hero-app/