Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond Hospital Hero? Meld je aan voor de berichtgeving over nieuwtjes.

Doel van de game

Voor kinderen is Hospital Hero een game. Doel is dat een kind bij terugkerend ziekenhuisbezoek minder stress ervaart en dat daardoor de behandelingen vlotter kunnen verlopen, terwijl de stressreductie kan bijdragen aan een beter herstel.

Hospital Hero:

  • verkleint de angst;
  • informeert het kind over de behandeling;
  • maakt het proces rondom de behandeling voorspelbaar voor het kind;
  • leert het kind te ontspannen;
  • geeft plezier door afleiding en hierdoor neemt pijn af;
  • ondersteunt ouders in de zorg voor hun kind;
  • is geschikt voor jongens en meisjes.

 

Door de applicatie verbindt de thuis- en de ziekenhuisomgeving virtueel en interactief met elkaar. Zo worden jonge patiënten voorbereid en begeleid tijdens hun behandeling in het ziekenhuis.
Doel is dat de angst van de kinderen voor een behandeling zal worden gereduceerd en het ouders handvatten bied om hun kind te begeleiden. Daardoor zal de behandeling beter, prettiger en efficiënter verlopen.

Het kind kan thuis op een tablet of computer kennismaken met de app. In het spel kiest het kind een ‘avatar’, een karakter (hero), waarmee het diverse niveaus in het spel kan bereiken. Dit is puur als ontspanning bedoeld.

proto1

In het ziekenhuis, voorafgaand aan een behandeling, kan een kind het spel voortzetten, maar nu met extra mogelijkheden. In het spel zitten nu elementen die met de behandeling te maken hebben.

proto2

Ook tijdens de behandeling, Kan het kind het spel spelen. In dit stadium zijn vooral de afleiding en ontspanning van belang.

proto3

Na het ziekenhuisbezoek kan het kind het spel thuis verder spelen. Het kan dan nieuwe elementen van zijn/haar behandeling hierin verwerken.proto4