offline test 20200306Het was afgelopen dinsdag een drukte van jewelste op de kinderpoli van het LUMC!  Één groepje kids gingen op zoek naar verborgen dieren in het ziekenhuis die zij met een QR-code tot leven kunnen brengen. De andere ervaringsdeskundigen plakten wildedierenstickers. En aan de onderzoekers de schone taak dit alles nauwlettend te observeren en documenteren. 

Een belangrijke dag voor het Hospital Hero-team. Samen met kinderen en ouders werd het eerste offline Hospital Hero prototype getest. Alle opgedane inzichten en ervaringen zullen gebruikt worden om het prototype de komende tijd verder uit te werken met Design for Impact , Zooma App en Naturalis Biodiversity Center.

Deze test is mogelijk gemaakt door de Designscapes subsidie. 

kickoff hopitalheroHoe beleeft een chronische ziekte kind zijn 'reis door het ziekenhuis'? Op vrijdag 24 januari 2020 kwamen ontwerpers, voormalig kinderpatiënten, kinderverpleegkundigen, kinderpsychologen en app-ontwikkelaars samen voor het Hospital Hero project. Onder leiding van Annet Bruil ( Design for Impact) bedachten zij oplossingen om bloedprikken voor kinderpatiënten en hun ouders zo aangenaam mogelijk te maken.

In de komende maanden zal app-ontwikkelaar Zooma in samenwerking met Naturalis de opgedane inzichten vertalen naar een prototype van de app Hospital Hero. Dit prototype zal vervolgens door kinderen, ouders en medewerkers worden getest.

Hospital Hero hoopt spanning en angsten voor medische handelingen te verkleinen door onder andere kinderen beter voor te bereiden op een behandeling in het ziekhuis en de veilige thuisomgeving te verbinden met de ziekenhuisomgeving.

Dit jaar sluiten we af met twee heel goede berichten voor Hospital Hero. Voor ons prachtige project hebben we via Designscapes.eu een subsidie toegewezen gekregen. Hiermee kunnen we de eerste stap zetten in de ontwikkeling van een prototype van de app die we willen laten maken.

Maar dat is nog niet alles.
Tevens is bekend geworden dat we gedeeld winnaar zijn bij Saltro Valley. Samenwerking met het Saltro innovatieteam gaat ons zeker een enorme boost geven.
In het nieuwe jaar gaan jullie hier meer over horen

 

logo karEen fantastische opsteker in december 2018 is dat de Kinderadviesraad van het LUMC wil meedenken met de klankbordgroep over de ontwikkeling van de Hospital Hero app. Hun input van groot belang. Zij zijn tenslotte de experts!

testfaseappEen student van de HVA heeft een deel van de app kunnen ontwikkelen. Deze app hebben we op een school in groep 5 mogen testen. Wat was dat een inspirerende dag!
Met bruikbare tips en ideeën van de kinderen kunnen we nu verder.
Op de polikliniek hebben we ook met een aantal patiënten de app mogen testen. We zien hoe waardevol dit kan zijn bij een bezoek aan het ziekenhuis!